Palarasul Kava por
- 5 989Ft
- Cikkszám: HER0425/1
A Palarasul Kava Vanuatu egyik legkedveltebb, szellemileg felfrissítő kava fajtája. Az ország északi részéről származó Palarasul a Vanuatu nakamálaiban (kava bár) fogyasztott három fő fajta egyike. A másik kettőtől, a Borogu és Melo Melo Kavától eltérően, sokkal nehezebb beszerezni, részben azért, mert nehezebben termeszthető, részben azért, mert szinte mindet elfogyasztják termesztői.
Fő vonzerője, hogy olyan mint egy tökéletes Nakamal Kava: sima, krémes, euforizáló, kellemes karakterrel. Könnyen iható és alkalmas társasági fogyasztásra, kreatív gondolkodáshoz, továbbá a mentális fáradtság enyhítésére.
Ez a Kava fajta a legélvezetesebb a három fő fajta közül, amelyek népszerűek Vanuatu kava bárjaiban.
Ezt laborvizsgálatok is alátámasztják, mivel a Palarasul Kavában magasabb a kavain és a dihidrometil-hidrin aránya, mint a legtöbb Vanuatuban található fajtában.
A belőle készített ital állaga krémes, íze kesudiós és füves ízű, kevésbé keserű, mint a legtöbb kava, kissé fűszeres utóízzel párosítva.
A Kava avagy mámorbors a Csendes-óceáni szigetvilág több, mint 3000 éve ismert őshonos cserjéje. Maga a Kava növény (Piper Methysticum) a borsfélék családjába tartozik.
Eredetileg a gyökeréből készített italt szertartásokhoz használták, mivel a bennszülöttek hittek benne, hogy az általa elért „módosult tudatállapotban” a szellemvilággal lépnek kapcsolatba.
Napjainkban a Csendes óceán térségében; Fiji szigetén, sőt még Amerikában is nagy számban találunk Kava bárokat, ahol a növény gyökeréből készült őrleményt kókusztejben elkeverve árulják.
Ahol Kava van, ott barátságok köttetnek, a bűnök megbocsáttatnak és az idegek megnyugszanak.
Beszámolók alapján bár stresszoldó, altató hatása intenzív, íze nem túl kellemes, földes, ezért legtöbbször kókusztejjel elkeverve fogyasztják.
A TERMÉK A CSENDES-ÓCEÁN TÉRSÉGÉBEN, AMERIKÁBAN ÉS EURÓPA EGYES ORSZÁGAIBAN FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK MIATT ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA, TOVÁBBÁ TESTFESTÉKKÉNT KÜLSŐDLEGES HASZNÁLATRA ÁRUSÍTHATÓ!
Azokban az országokban, ahol nem esik jogi korlátozás alá, gyógynövényes nyugtatóként, természetes altatóként használják.
Fontos tudni, hogy bár a Kavából egyes országokban készítenek nyugtató teát, nem a citromfű vagy macskagyökér tea erősségéről beszélünk. A Fijiről érkező beszámolók alapján stresszoldó hatása sokkal intenzívebb, erősen izomlazító, zsibbasztó, altató hatású. Fogyasztói tudják, hogy rontja az autóvezetés képességét, és intenzitása miatt alkalmankénti vagy átmeneti fogyasztása javasolt stresszes életszakaszban, nem pedig évekig tartó használata. Májproblémák esetén pedig egyáltalán nem fogyasztható.
Érdemes óvakodni a nem megbízható forrásból származó Kavától. Bár a növény gyökeréből készült őrlemény megbízható, a cserje leveléből készült őrlemények egyáltalán nem alkalmasak emberi fogyasztásra, hiszen károsíthatják a májfunkciókat.