A Kava-Kava Kaviár 15 g-os teljes spektrumú CO2 kava kava kivonat, mely 60%-ban tartalmazza a Kava-Kava (Piper Methysticum) fő hatóanyagait, a kavalaktonokat.
A CO2 kivonatok a legjobb minőségű kivonatoknak számítanak, mivel a kivonatoláshoz folyékony szén-dioxidot használnak, ami sokkal hatékonyabb, mint a hőkezeléses eljárások, mivel nem roncsolja az aktív hatóanyagokat. Az eljárás végén a szén-dioxid ismét gáz halmazállapotúvá válik, nem hagy maga után semmi mást, csak a tiszta növényi kivonatot. Mivel a CO2 kivonatok igen nagy sűrűségűek, a kaka-kava kaviárhoz olívaolajat adtak a könnyű kezelhetőség érdekében.
A Kava kava hatóanyagai a kavalaktonok: kavain, dihydrokavain, methysticin, dihydromethysticin, yangonin, és desmethoxyyangonin
A Kava avagy mámorbors a Csendes-óceáni szigetvilág több, mint 3000 éve ismert őshonos cserjéje. Maga a Kava növény (Piper Methysticum) a borsfélék családjába tartozik.
Eredetileg a gyökeréből készített italt szertartásokhoz használták, mivel a bennszülöttek hittek benne, hogy az általa elért „módosult tudatállapotban” a szellemvilággal lépnek kapcsolatba.
Napjainkban a Csendes óceán térségében; Fiji szigetén, sőt még Amerikában is nagy számban találunk Kava bárokat, ahol a növény gyökeréből készült őrleményt kókusztejben elkeverve árulják.
Ahol Kava van, ott barátságok köttetnek, a bűnök megbocsáttatnak és az idegek megnyugszanak.
Beszámolók alapján bár stresszoldó, altató hatása intenzív, íze nem túl kellemes, földes, ezért legtöbbször kókusztejjel elkeverve fogyasztják.
A TERMÉK A CSENDES-ÓCEÁN TÉRSÉGÉBEN, AMERIKÁBAN ÉS EURÓPA EGYES ORSZÁGAIBAN FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK MIATT ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA, TOVÁBBÁ TESTFESTÉKKÉNT KÜLSŐDLEGES HASZNÁLATRA ÁRUSÍTHATÓ!
Azokban az országokban, ahol nem esik jogi korlátozás alá, gyógynövényes nyugtatóként, természetes altatóként használják.
Fontos tudni, hogy bár a Kavából egyes országokban készítenek nyugtató teát, nem a citromfű vagy macskagyökér tea erősségéről beszélünk. A Fijiről érkező beszámolók alapján stresszoldó hatása sokkal intenzívebb, erősen izomlazító, zsibbasztó, altató hatású. Fogyasztói tudják, hogy rontja az autóvezetés képességét, és intenzitása miatt alkalmankénti vagy átmeneti fogyasztása javasolt stresszes életszakaszban, nem pedig évekig tartó használata. Májproblémák esetén pedig egyáltalán nem fogyasztható.
Érdemes óvakodni a nem megbízható forrásból származó Kavától. Bár a növény gyökeréből készült őrlemény megbízható, a cserje leveléből készült őrlemények egyáltalán nem alkalmasak emberi fogyasztásra, hiszen károsíthatják a májfunkciókat.